Tornar

Data:

15 juny 2022 - 16 juny 2022
Horari: 10:00

Registradors mercantils de tot Europa es donen cita a Madrid per estudiar la seva contribució al pla estratègic de la Unió Europea

Activitats

Delegacions de tots els registres mercantils europeus es donen cita a Madrid, els propers 15 i 16 de juny, en una trobada internacional a la qual assistiran, a més, representants de les associacions de registradors mercantils d'Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica. Durant dos dies, els registradors mercantils abordaran el pla estratègic de la Comissió Europea i les contribucions dels registres mercantils per aconseguir-los.

Els registradors mercantils europeus estudiaran la seva contribució a la lluita contra el blanqueig de capitals i el crim organitzat; l'escenari plantejat per la guerra d'Ucraïna i, de manera especial, diferents possibilitats d'innovació per seguir al camí de la digitalització promoguda per les institucions europees.

Els registres mercantils de tot Europa s'agrupen a l'Associació Europea de Registres Mercantils (European Business Registry Association, EBRA), que proporciona dades registrals, oficials i fiables, directament del registre mercantil de cada país i la seva consulta es pot fer a el portal de la Unió Europea ejustícia.

Entre els països que integren l'associació es troben: Albània, Alemanya, Àustria, Azerbaidjan, Bèlgica, Bòsnia Hercegovina, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Geòrgia, Gibraltar, Guernsey, Irlanda, Illa de Man , Itàlia, Jersey, Kosovo, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Macedònia del Nord, Malta, Montenegro, Noruega Països Baixos, Portugal, Regne Unit, Sèrbia i Suècia.

El registre mercantil a Espanya té encomanat, en exclusiva, el control de legalitat del trànsit jurídic mercantil i ofereix una radiografia de la situació empresarial a Espanya alhora que col·labora en matèria de lluita contra el blanqueig de capitals.

   DEGANAT DELS REGISTRADORS DE LA PROPIETAT, MERCANTILS I DE BÉNS MOBLES DE CATALUNYA