Data:

15 de d’abril de 2024

Els Registradors de Catalunya publiquen una guia en braille per a accedir al registre de la propietat

El Deganat dels Registradors de Catalunya ha presentat avui una guia pràctica sobre el funcionament del Registre de la Propietat en braille, a fi de fer-la accessible a persones cegues. Alhora, també ha donat a conèixer la publicació de dos fullets didàctics en català adaptats a lectura fàcil perquè les persones amb discapacitat psíquica puguin accedir a la informació que ofereixen els registres.

L'anunci de l'edició de tots dos materials ha estat exposat en el marc d'una jornada divulgativa celebrada en la seu del Deganat dels Registradors a Barcelona, que ha portat per títol 'Coordenades jurídiques de la discapacitat: construir des de la dignitat i l'autonomia', i que ha congregat a experts i acadèmics per a reflexionar sobre la realitat a la qual s'enfronten les persones amb discapacitat a Catalunya.

Durant l'acte, la directora de Relacions Institucionals del Deganat dels Registradors de Catalunya, Marta Gómez Llorens, ha revelat que la publicació d'aquestes guies s'ha dut a terme en estreta col·laboració amb Ilunion i el Grup Social Once. Així mateix, ha manifestat l'objectiu del seu llançament, que respon al propòsit d'apropar l'activitat registral a totes les persones que la necessitin, independentment la seva edat i condició".

Tal com ha explicat, la iniciativa va sorgir de la vocació de servei públic present en la missió dels registradors, així com de la inquietud del col·lectiu per editar un material inèdit a Catalunya que entenien com molt necessari. "Fer passos cap a una veritable inclusió ens exigia adaptar la informació relacionada amb la nostra activitat a totes les realitats. Busquem aportar el nostre granet de sorra no sols des de la perspectiva teòrica, sinó des de la pràctica", ha argumentat.

Cal ressaltar que la guia de publicitat registral vol que les persones cegues tinguin un text transcrit al braille en el qual d'una manera concreta s'expliquin les possibilitats d'informació que ofereix el Registre de la Propietat i la protecció completa dels drets que implica la seva inscripció en el Registre.

Aquesta guia presenta un contingut més tècnic, i per això el seu destinatari natural serien persones cegues que siguin advocats o que estiguin especialment relacionats amb el món jurídic, encara que qualsevol persona cega que tingui interès a conèixer com funciona el Registre de la Propietat podrà fer-lo a través d'això.

Notes de Premsa
   DEGANAT DELS REGISTRADORS DE LA PROPIETAT, MERCANTILS I DE BÉNS MOBLES DE CATALUNYA