Data:

04 de de juliol de 2024

La consellera de Justícia, Drets i Memòria visita el Deganat dels Registradors de Catalunya

Barcelona, 4 de juliol de 2024.-

Una delegació de la Generalitat de Catalunya encapçalada per la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, i la directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Immaculada Barral, ha visitat avui la seu del Deganat dels Registradors de Catalunya a Barcelona, en el marc d'una visita institucional destinada a abordar qüestions d'interès vinculades a l'actualitat jurídica i del Col·lectiu.


La consellera de Justícia ha estat rebuda pel degà dels Registradors de Catalunya, Vicente J. García-Hinojal, i la directora del Servei d'Estudis Registrals, María Tenza, amb qui ha mantingut una reunió de treball en la qual ha pogut conèixer, entre altres qüestions, els últims avenços entorn de la digitalització total de les actuacions registrals, que va entrar en vigor en el territori el passat 13 de maig. En acabar la trobada, Ubasart ha procedit a signar el llibre d'honor del Deganat.
En el transcurs de la visita, tant la consellera com la directora general han conegut de primera mà els pròxims projectes en els quals treballa el Deganat dels Registradors de Catalunya, amb vistes a jugar un paper cada vegada més actiu i decisiu en la societat civil a través de diferents iniciatives que veuran la llum en els pròxims mesos. Alhora, han intercanviat impressions sobre aspectes normatius relacionats amb el mercat de l'habitatge a Catalunya, així com en relació amb l'evolució de la situació empresarial i mercantil.

García-Hinojal també ha aprofitat la trobada per a exposar davant les altes representants de la Generalitat la campanya impulsada aquest mes pels Registradors de Catalunya contra el frau en el lloguer vacacional, destinada a posar al servei de la ciutadania eines útils per a evitar possibles casos d'estafa en les zones costaneres i de més afluència turística durant el període estival.
La visita d'Ubasart i Barral al Deganat es produeix setmanes després que ambdues assistissin com a convidades d'honor a les “Jornades d’ ADR en l'àmbit registral”, que van tenir lloc en la seu dels Registradors de Catalunya i que van servir per a reflexionar sobre aspectes rellevants presents en la mediació, com els requisits de procedibilitat en el projecte de llei orgànica de mesures en matèria d'eficiència del servei públic de justícia, o les accions col·lectives destinades a la protecció i defensa dels drets i interessos dels consumidors i usuaris.
 

Notes de Premsa
   DEGANAT DELS REGISTRADORS DE LA PROPIETAT, MERCANTILS I DE BÉNS MOBLES DE CATALUNYA