Data:

07 de de juny de 2023

Les clàusules de mediació, a examen en les II Jornades d'ADR en l'àmbit registral

El Deganat dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya ha ressaltat avui la importància de les clàusules de mediació en els contractes, en unes jornades organitzades conjuntament amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, que han portat per títol ADR en l'àmbit registral. Les clàusules de mediació en els contractes.

La inauguració de les jornades ha estat a càrrec del degà dels registradors de Catalunya, Vicente García-Hinojal; de la consellera de Justícia de la Generalitat, Gemma Ubasart; i del president de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, Francesc Tusquets.

Durant la seva intervenció, García-Hinojal ha destacat la "important col·laboració" entre deganat, Conselleria i Acadèmia, que ha donat llum a la segona edició de les jornades; i ha advertit de la conveniència d' "una nova doctrina jurídica, un reforç per a la resolució alternativa de conflictes".

La trobada ha servit perquè els experts convidats aportin un punt de vista jurídic i pràctic sobre la coexistència i les dificultats de les clàusules abusives, les clàusules de remissió a mediació i altres ADR. Al mateix temps, s'ha valorat en quins contractes incorporar clàusules de remissió als ADR per a la resolució dels conflictes.
 

Notes de Premsa
   DEGANAT DELS REGISTRADORS DE LA PROPIETAT, MERCANTILS I DE BÉNS MOBLES DE CATALUNYA